您所在的位置:首页 - 问答 - 正文问答

考研英语模拟卷哪个好

尘志
尘志 2024-05-05 【问答】 881人已围观

摘要标题:考研初试英语模拟卷解析及备考指导近几年来,越来越多的大学生选择考研究生,而英语考试是考研初试的必考科目。为了帮助考生更好地备考,本文将对考研初试英语模拟卷进行解析,并提供备考指导。一、阅读理解阅

考研初试英语模拟卷解析及备考指导

近几年来,越来越多的大学生选择考研究生,而英语考试是考研初试的必考科目。为了帮助考生更好地备考,本文将对考研初试英语模拟卷进行解析,并提供备考指导。

一、阅读理解

阅读理解是英语考试中的重头戏,考生需要通过阅读文章、理解文章中的意思,然后回答文章提出的问题。以下是本次模拟卷一篇文章的相关题目及答案解析:

【文章节选】

Dogs have been used for a number of purposes since humans first domesticated them. For many years, dogs have been used by police to help solve crimes. In the United States, the first organized police dogs were in New York City in 1907. Police dogs have excellent senses of smell and hearing. These senses make dogs suited for finding drugs and explosives, and for locating missing people. In addition, dogs are loyal, brave, and protective, making them ideal for police work.

【相关题目】

1. What have dogs been used for since humans first domesticated them?

A. Solving crimes.

B. As pets.

C. As transportation.

D. As food.

答案:A。文章第一句话即为答案。

2. When were the first organized police dogs in the United States?

A. 1907.

B. 2007.

C. 1807.

D. 1707.

答案:A。文章提到第一批组织化的警犬在1907年于纽约市成立。

3. What characteristics make dogs ideal for police work?

A. They have a good sense of smell and hearing.

B. They are loyal, brave, and protective.

C. They can speak.

D. They are fast runners.

答案:B。这道题目是对文章最后一句话的提问。

二、完形填空

完形填空是考研初试英语考试中的难点之一,需要考生在文章中把握上下文的关系,从而确定适当的单词或短语来填空。以下是本次模拟卷一篇文章的相关题目及答案解析:

【文章节选】

I was only ten years old and in the fifth grade when I 1 this question for the first time. I had recently moved to a small town in Ohio and I was at a new school where the 2 was different from what I was used to. I had a teacher named Mr. Schiff who was old and greyhaired. He was unhappy with the way the class was performing in their studies, so he 3 to give us some extra homework. He assigned us a short story to 4 . It was a story about life and death told through the eyes of a doctor as he watched a patient 5 .

【相关题目】

1. A. asked

B. answered

C. wrote

D. read

答案:A。这道题需要考生理解作者读到什么问题,根据后面的内容可以确定是作者第一次被问到这个问题。

2. A. subject

B. teacher

C. school

D. homework

答案:C。这道题需要考生理解作者所处的环境——新学校的情况。

3. A. decided

B. refused

C. begged

D. offered

答案:A。这道题需要考生结合上下文的意思,明白老师为了改变班级众生的表现而做出的决定。

4. A. write

B. read

C. memorize

D. learn

答案:B。这道题需要考生根据前面的内容推断出老师给学生分配的任务——读一个短故事。

5. A. recover

B. die

C. live

D. suffer

答案:B。这道题需要考生从短小的

Tags: 死神葛力姆乔 神秘岛宝藏 锻造怎么冲 世界上最低的湖泊 梦幻西游宝宝打书

上一篇: 考研励志心语

下一篇: 早教中心价格表

最近发表

icp沪ICP备2023034348号-8
取消
微信二维码
支付宝二维码

目录[+]